Press "Enter" to skip to content

Učenje poslovne nemščine: hitreje, učinkoviteje in enostavneje

Učenje poslovne nemščine je uporabna veščina, ki jo lahko uporabljate pri sklepanju poslov ali pa v vsakodnevnih situacijah. Z zaključenim tečajem poslovne nemščine in določenim nivojem znanja jezika si boste odprli vrata na severni trg, ki je v veliko primerih bolj donosen. Naši tečaji poslovne nemščine potekajo individualno in so 4x hitrejši kot klasični tečaji poslovne nemščine ali ostalih jezikov. Osvojite poslovno nemščino- fraze za poslovni svet ali vsakdan- kot bi mignil s tečajem poslovne nemščine.

Učenje poslovne nemščine

Potek učenja poslovne nemščine

Učenje poslovne nemščine si najverjetneje predstavljate v klasični obliki, kot ste tega vajeni iz osnovnih in srednjih šol. To pomeni, da skupini ljudi pripada predavatelj, ki slušateljem razloži vse, kar potrebujejo za znanje določenega jezika. Učenje poslovne nemščine zajema predavanja o gramatiki, izgovorjavi, branju, slušnem razumevanju in vse ostalo, kar je potrebno za obvladanje jezika. Pri takšnem načinu učenja doseže učenec B2 raven v znanju jezika po 800 urah, oz. v približno 133 tednih (po 2×3 ure na teden). Vendar pa danes poznamo tudi drugačno metodo učenja jezika, to je superlearning.

Superlearning metoda zagotavlja 4x hitrejše učenje jezika- pa naj si bo to poslovna nemščina ali katerikoli drug jezik. Deluje na principu učenja, ki ga lahko opazimo pri otrocih, ko se učijo svojega maternega jezika- to je s poslušanjem. V prvi fazi torej učenje poslovne nemščine poteka zgolj kot poslušanje, šele v drugi fazi se začne konverzacija.

tečaj poslovne nemščine

Najprej je na vrsti poslušanje, nato konverzacija v poslovni nemščini

Ko boste v prvi fazi, torej v fazi poslušanja, bodo vaši možgani v alfa stanju. To pomeni, da so možgani najbolj dovzetni za vse informacije, ki se bodo shranile v dolgoročni spomin. Alfa stanje dosežemo z rumeno svetlobo, ki bo v možganskem spodbujevalniku znižala frekvence vašega možganskega valovanja in vas hkrati ohranjala v stanju pozornosti. Učenje poslovne nemščine (fraze) boste tako osvojili izjemno hitro, kar je sploh priročno za tiste, ki ste v časovni stiski. Za sabo imamo namreč že ogromno uspešnih zgodb o zdravstvenem osebju in oseb iz poslovnega sveta, ki so z našo pomočjo dosegli izjemne rezultate v kratkem času.

Urnik tečaja poslovne nemščine- fraze

Superlearning metoda zahteva, da je učenje poslovne nemščine strnjeno in individualno. Ponujamo vam različne možnosti, ki bodo zagotovili najboljše rezultate. Tečaj poteka 4 ure ali 8 ur dnevno, odvisno od opcije, ki jo izberete. Za najboljše so se izkazale naslednje kombinacije:

 • 10 delovnih dni po 4 šolske ure dnevno v dveh zaporednih tednih,
 • 5 delovnih dni zaporedoma po 8 šolskih ur dnevno,
 • 3 delovne dni v enem tednu in 2 delovna dneva v sledečem tednu po 8 šolskih ur dnevno,
 • Vikend programi: 40-urni trening v celoti lahko opravite med vikendom ali pa jih kombinirate z delovnimi dnevi.

poslovna nemščina

Triki poslovne nemščine

Marsikomu se zdi nepotrebno, da bi svoje znanje nadgradil še s poslovno nemščino. Vendar pa je ravno ta dodatek, ta »nekaj več«, tisto, kar bo morda investitorja prepričalo. Kot vemo, so nemško govoreči narodi (morda malo stereotipno) nagnjeni k natančnosti in redu, ki se ga strogo držijo, zato je pomembno, da je tudi vaša konverzacija (tako govorjena kot pisna), brezhibna. Poslovna nemščina (fraze) na splošno zajema naslednja pravila:

 • pravilna uporaba vikanja,
 • uporaba pravilnih fraz po e-pošti (pravilni uvodni pozdrav, uporaba pravilnih ločil in velikih začetnic in še več),
 • primeren telefonski pogovor (pravilna predstavitev in pravilen pozdrav) …

Nekaj dodatnih pravil, ki bodo pustili dober prvi vtis, je vezanih na obnašanje na poslovnih sestankih. Kot vemo vsi, pri sklepanju poslov ni pomembna samo uporaba pravilne poslovne nemščine, fraz in izgovorjave, temveč tudi neverbalni dejavniki. Na sestanke prihajajte točno- ne prepozno in ne prezgodaj. Prav tako ne pozabite na rokovanje pred in po sestanku. To naj bo čvrsto in kratko, objemanje in trepljanje po rami pa je bolj izjema kot pravilo.

Poleg tečaja poslovne nemščine se lahko učite še drugih jezikov in veščin

V našem holističnem centru pa ponujamo tečaje vseh vrst- od jezikovnih do tečajev, ki se dotikajo vodenja oz. coachinga. Od jezikov se poleg tečaja poslovne nemščine pri nas lahko udeležite tudi tečaja naslednjih jezikov:

 • angleščina,
 • francoščina,
 • italijanščina,
 • španščina,
 • ruščina,
 • arabščina,
 • slovenščina,
 • poljščina,
 • portugalščina,
 • kitajščino …

Poleg tečajev poslovne nemščine pa ponujamo tudi številne tečaje iz področja coachinga. To je v Sloveniji še dokaj nepoznana praksa, ki pa se ukvarja s procesom, v katerem usmerjevalec klienta spodbuja k pridobivanju izkušenj, samostojnemu učenju in osebnostni rasti. To je sodelovalen, k rešitvam in rezultatom usmerjen sistematičen proces, ki je v svetu poznan že 40 let, v Sloveniji pa je postal prepoznaven v zadnjih 10 letih. Pripravljen pa imamo tudi program za naše najmlajše, ki so še bolj dovzetni za učenje tujega jezika. V poletno šolo starši pripeljete otroka ob 8 uri zjutraj, potem pa se udeleži 2, 4 ali 8 urnega programa, več dni zaporedoma, da se doseže akumulacijski efekt. Na področju coachinga ponujamo naslednje tečaje:

 • dialogika- jezik odgovornosti in poslovne omike,
 • trening vodenja (geštalt, realitetna šola, vedenjska šola, transakcijska analiza),
 • prodajni treningi
 • in antistresni programi.

poslovna nemščina fraze