Press "Enter" to skip to content

Kaj je kolagen in zakaj je pomemben za naše zdravje?

Kaj je kolagen? Zakaj je koristen in kako lahko pripomore k boljšemu počutju? To so vprašanja, ki se porajajo marsikomu, ko sliši za Biostile kolagen dr. Majiča. Pa pojdimo po vrsti. Glavna naloga kolagena je zagotavljanje strukture, moči in podpore v telesu. Ima ključno vlogo pri nastajanju fibroblastov v dermisu (srednji plasti kože), ki sodelujejo pri rasti novih celic oziroma pri nadomeščanju odmrlih kožnih celic.

Kolagen je namreč nepogrešljiva sestavina našega telesa, ki je nujna za celjenje in obnovo kože, mišic in kosti. Vendar se s staranjem, običajno po 30. letu starosti, kakovost in stanje naše kože zaradi njegove izgube spreminjata. Telo ga izgublja s hitrostjo 1 % na leto, zaradi česar se zmanjša strukturna celovitost. Pri 30. letu starosti ga telo ustvari približno 10 % manj kot nekoč, kar lahko povzroči zmanjšanje elastičnosti kože.

Kadar pride do pomanjkanja, se to izrazi z nekaterimi znaki, kot so pojav gub, prebavne težave, tanki suhi lasje, bolečine v sklepih, počasno okrevanje po intenzivni vadbi ali poškodbi. Takrat je smiselno razmisliti o vsakodnevnem dodajanju v obliki prehranskih dopolnil.

Kolagen dr. Majič

Kaj je kolagen, kako in kje nastaja?

Kolagen je družina beljakovin, ki jih najdemo v telesu in zagotavljajo večino strukturnih sestavin naših vezivnih tkiv: vezi, kit, hrustanca in kože. Družina teh beljakovin obsega skoraj 33 % vseh beljakovin v človeškem telesu. Obstaja veliko različnih vrst, natančneje 16, vendar skoraj 90 % vsega v človeškem telesu predstavljajo vrste I-III. Ravno te vrste pa se nahajajo tudi v našem prehranskem dopolnilu, zato ima tako pozitivne učinke na zdravje in počutje.

V človeškem telesu nastane tako, da se vlakna sestavijo iz treh aminokislin: prolina, glicina in hidroksiprolina. Ta vlakna se nato povežejo v večje skupine, podobno kot mišično tkivo in tako nastanejo kolagenska vlakna. Nastane trdna vezna struktura, sestavljena iz številnih manjših snopov beljakovin, ki so povezane skupaj, kar mu daje veliko fizikalnih lastnosti, vključno z veliko natezno trdnostjo. Zdaj vam je že malo bolj jasno kaj je kolagen in kako nastaja.

Biostile kolagen v prahu

Kaj je kolagen dr. Majiča?

Kaj je kolagen dr. Majiča? Je preizkušena formula, ki zagotavlja kar 5 vrst kolagena najboljše kakovosti. Čeprav lahko aminokisline, potrebne za proizvodnjo, pridobimo iz drugih živil v prehrani, se zdi, da je uživanje prehranskega dopolnila veliko učinkovitejše za nadomeščanje.

Razlog za to je, da uživanje Biostile kolagena dr. Majiča izboljša hidratacijo, elastičnost in napetost kože. Poleg tega so sistematični pregledi podprli uporabo za več vidikov zdravja kože. Uspešno pomaga pri hitrejšemu celjenju ran ter ohranja sklepe, mišice in kosti v dobri kondiciji.

Na splošno ni sprejetega časovnega okvirja, v katerem bi se pokazala učinkovitost dodajanja kolagena. Vendar večina študij kaže koristi pri merjenju rezultatov med 4 in 8 tedni, kar pomeni, tako da je to približen časovni pokazatelj izboljšanja.

Kolagen dr. Majiča velja za varen dodatek, ki ga lahko uporabljate vsak dan. Pravzaprav je večina študij, v katerih so ugotovili koristi dodajanja, obravnavala dosledno dnevno uživanje in v nobeni od njih niso ugotovili pomembnih stranskih učinkov, samo pozitivne.

Kaj je kolagen

Biostile kolagen je odlično prehransko dopolnilo

Zakaj je kolagen dr. Majiča nepogrešljiv za zdravo delovanje organizma in boljše počutje? Biostile kolagen je varna in uspešna kombinacija različnih vrst hidroliziranega kolagena z dodanim C vitaminom, kurkuminom, silicijem in gorsko smolo šilajit. Takšna sestava zagotavlja najboljše prehransko dopolnilo, ki je na trgu uvrščeno v sam vrh dodatkov, ki jih ljudje najraje uporabljajo.

Eden najbogatejših virov v hrani je kostna juha. Priporočljivo je uživati tudi jajca, meso, še zlasti rdeče, vključno z govedino, svinjino in jagnjetino. Bogat vir so tudi ribe in alga spirulina. Kombinacija s silicijem in vitaminom C poskrbi za zaščito celic in ohranjanje gibljivosti sklepov. Z vsakodnevnim dodajanjem v obliki praška, tablet ali kapsul se boste počutili pomlajeno in bolj zdravo. Vaši lasje, koža in nohti bodo zdravi in sijoči, ožilje in sklepi pa prožnejši.

Biostile kolagen v prahu