Press "Enter" to skip to content

Turčija Kemer last minute z odlično ponudbo za poletno sprostitev

Turčija Kemer, kristalno čisto morje in kopanje je le nekaj besed, ki prav vsakemu predstavljajo čudovito poletno dopustovanje na prekrasni sredozemski obali. S številnimi hoteli, apartmaji in ostalimi nastanitvenimi možnostmi je letoviško mesto izredno popularno med dopustniki. Z ugodnimi čarterskimi leti iz Ljubljane ali bližnjih letališč pa je na voljo po ugodni ceni tudi vam, ki si želite poletni dopust preživeti na malo drugačen način.

Turčija Kemer

Kemer all inclusive dopust za vse vrste dopustnikov

Turčija Kemer slovi po čudovitih plažah in čudovitem turkiznem morju. Tudi bližnja gorovja, zlasti Taurus, so priljubljena destinacija za pohodnike, plezalce in naravne navdušence. Velja tudi za priljubljeno destinacijo za potapljanje in druge vodne športe, kot so deskanje, kajakaštvo in vodno smučanje.

Poleg adrenalinskih navdušencev je mesto priljubljeno tudi med navdušenci za zgodovino, saj leži v bližini pomembnih antičnih ostankov. Nekaj se bo našlo prav za vsakogar:

 • plavalci in ljubitelji vodnih športov: številne čudovite plaže, kjer lahko obiskovalci uživajo v sončenju in kopanju v turkiznem morju. Poleg tega so na voljo različne vodne aktivnosti, kot so deskanje kajakaštvo, jet-ski in potapljanje,
 • pohodniki in naravni navdušenci: regija ponuja čudovite pohodniške poti in razgledne točke, ki omogočajo raziskovanje naravnih lepot regije. Naravni park Olympos je priljubljena destinacija za pohodnike in druge ljubitelje narave,
 • zgodovinski navdušenci: okolica imata bogato zgodovino, ki jo lahko obiskovalci raziskujejo z obiskom arheoloških znamenitosti, kot sta antično mesto Phaselis in antični Amfiteater v Aspendosu,
 • družine: številne aktivnosti, ki so primerne za družine, vključno z vodnimi parki, dino-parkom, gorsko vasico Ulupinar in plažami, ki so primerne za otroke,
 • mladoporočenci in pari: romantično ozračje s svojimi čudovitimi plažami, restavracijami in letovišči, ki so namenjeni posebej parom. Mnogi Kemer hoteli ponujajo storitve za mladoporočence, kot so romantične večerje in spa storitve,
 • zabave željni turisti: številne možnosti za zabavo, kot so nočni klubi, bari in diskoteke.

Kemer last minute

Preplet zgodovine in čudovite narave: Turčija- Kemer last minute

V Evropi za začetek civilizacije, kot jo poznamo danes, štejemo antično Grčijo, ki je nekoč segala in vplivala tudi na današnje območje Turčije. Kemer se je v preteklosti imenoval Idyros, mesto pa je bilo del t.i. Likije. To je geopolitična pokrajina v Anatoliji, o kateri pa danes ni ohranjenih veliko ostankov.

Hetiti in Egipčani opisujejo Likijce kot upornike in pirate. Njihovo neizprosno naravo je najbrž povzročila težka zemlja, ki likijcem tekom zgodovine ni bila prijazna.

Kemer last minute ponudba pa ni popolna, če se ne dotaknemo še antične legende o Himeri- ogenj bruhajoči pošasti. Ta ima telo leva, glavo kozla in rep kače. Po legendi je bila Himera rojena iz združitve treh različnih živali, zato je bila težko premagljiva.

Iz ust naj bi bruhala tudi ognjene plamene. Bila naj bi nevarna pošast, ki je terorizirala prebivalce Likije, dokler se ni pojavil junak Bellerofont in se odločil, da jo premaga. Legenda o Himeri najverjetneje izvira prav iz Turčije – Kemer z okolico – iz gore Himera, kjer zaradi več dejavnikov stalno gori ogenj na več mestih.

Kopanje na najlepših plažah Turčije Kemer last minute ponudba

 • Kemer hoteli se lahko pohvalijo z bližino čudovitih plaž, ki so zelo priljubljene med turisti. Nekatere izmed najboljših plaž v je:
 • plaža Moonlight: ena izmed najbolj znanih in priljubljenih plaž, peščena plaža z kristalno čistim morjem,
 • plaža Phaselis: idealna za tiste, ki iščejo malo miru in tišine, nahaja se ob arheološkem parku Phaselis in je obdana s prelepimi borovimi gozdovi,
 • plaža Olympos: nahaja se v narodnem parku Olympos in je ena izmed najlepših plaž v regiji, precej divja in nedotaknjena ter obdana z visokimi pečinami,
 •  plaža Cirali: prav tako del narodnega parka Olympos in je priljubljena med družinami, peščena plaža z nekaj skalami in kristalno čistim morjem,
 • plaža Beldibi: peščena plaža z modrim morjem …

Kemer hoteli

 

Kemer all inclusive ponudba zanimivosti

Če niste tip osebe, ki bi uživala v namakanju v topli morski vodi, ampak se vam bolj dopade adrenalinsko preživaljanje dopusta, je Likijska pot kot nalašč za vas. To je skoraj 540 km dolga pešpot, ki se razteza na južnem delu Turčije v pokrajini Antalija. Pot je bila prvič označena v 90. letih in je zdaj ena najbolj priljubljenih pohodniških poti v Turčiji.

Ustanovila jo je Kate Clow, Britanka turških korenin, ki je želela ta raj na zemlji pokazati tudi ostalim. Na poti lahko se obiskovalci sprehodijo skozi raznoliko pokrajino, vključno z gorami, dolinami, soteskami, rečnimi strugami, obalnimi planjavami in slikovitimi obalnimi vasicami. Ob poti si lahko ogledate tudi številne arheološke znamenitosti, kot so antična mesta, grobnice, amfiteatri in templji.

Likijska pot je priljubljena med pohodniki zaradi svoje raznolikosti in lepote pokrajine. Pot traja približno tri do štiri tedne, če jo želite prehoditi v celoti, vendar obstaja tudi možnost krajših pohodov.

Pot je dobro označena s smernimi tablami, vendar je za pohodnike priporočljivo, da s seboj vzamejo ustrezno opremo in hrano ter vsaj predhodno preverijo vremensko napoved. Če torej Kemer hoteli niso za vas, lahko ta del Turčije doživite tudi na drugačen način.

Kemer all inclusive