Press "Enter" to skip to content

Vrtni robniki – cena PVC in ALU kakovostnih vrtnih robnikov

Vrtni robniki in cena, ki jih spremlja, so pogosto predmet pogovora, ki se lotimo urejanja okolice hiše. Robniki nam lahko namreč zelo olajšajo urejanje okolice našega doma, saj predstavljajo zelo elegantno in hkrati profesionalno rešitev pri načrtovanju urejanja okolice hiše, lahko pa tudi večjega objekta.

Gre za izjemno prilagodljivo rešitev, saj lahko vrtne robnike razvrstimo po dvorišču v skladu z našimi željami in tako ustvarimo vzorce, gredice, terasasta polja in še mnogo več. Pripravljene prostore lahko nato poljubno zasadimo ali kako drugače opremimo. Vrtne robnike pa lahko s pridom uporabimo tudi kot razmejitev gredic od travnatih površin, saj bodo robniki preprečili, da bi se trava razrasla v gredico.

Dandanes poznamo različne vrste vrtnih robnikov. Še vedno so precej pogosto uporabljani betonski vrtni robniki, ki jih na tržišču sedaj poznamo že kar nekaj časa. Z razvojem novih materialov in tehnologij pa vse bolj priljubljeni postajajo tudi ALU in PVC vrtni robniki, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi, o katerih bomo spregovorili v nadaljevanju.

Oblike vrtnih robnikov med katerimi lahko danes izbiramo, so pravzaprav neskončne. Na voljo so nam vrtni robniki ravnih in ostrih linij, pa tudi takšni precej zaobljeni in ukrivljeni vrtni robniki. Cene robnikov se sicer razlikujejo – odvisne so od materiala, iz katerega so izdelani in nekaterih drugih lastnosti, ki jih opisujemo v nadaljevanju.

Vrtni robniki za razmejevanje površin

Vrtni robniki – cena je povezana s kakovostjo robnikov

Seveda se veliko ljudi vpraša, koliko stanejo vrtni robniki. Cena robnikov je odvisna od kakovosti izdelave, materialov, pa tudi od količine robnikov, ki jo kupujemo. Vsekakor gre za investicijo, v katero se ne bomo spustili vsako leto, zato se velja pri vrtnih robnikih in njihovi ceni odločiti za kompromis, ki nam bo omogočal nakup kar se le da kakovostnih vrtnih robnikov – seveda prav takšnega izgleda, kot si ga želimo.

ALU vrtni robniki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi

Na trgu so vse bolj iskani robniki izdelani iz aluminija. Le-ti so uporabni tudi za razmejevanje dovoznih asfaltnih površin, tlakovanih ali betonskih površin. Tudi namestitev aluminijastih vrtnih robnikov je relativno enostavna. Na delovni površini je najprej potrebno označiti, kje bo robnik postavljen.

Po tem, ko smo označili pozicijo ALU vrtnega robnika, je potrebno izkopati luknjo, v katero bomo robnik položili. Luknja se najpogosteje koplje v zemljo ali v pesek. Robnik nato postavimo v izkopano luknjo. Po postavitvi robnika sledi še dokončna ureditev okolice, s katero lahko dobimo dve različni površini – kot sta na primer travnata ali peščena površina.

Alu vrtni robniki

Kakovost in dolga obstojnost aluminijastih vrtnih robnikov

Ena izmed največjih prednosti ALU vrtnih robnikov je njihova kakovost in dolga obstojnost. Aluminij je material, ki ne rjavi, zato se lahko robniki pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega se lahko vrtni robniki izdelani iz aluminija pohvalijo tudi z visoko trdnostjo.

Nenazadnje so aluminijasti robniki kos različnim mehanskim in vremenskim vplivom. ALU robniki tako veljajo za fleksibilen material, ki omogoča možnost pregibov in povezovanja enega elementa z drugim.

Vrtni robniki aluminijasti

PVC vrtne robnike lahko opazimo na vse več dvoriščih po Sloveniji

Poleg aluminijastih vrtnih robnikov pa so dandanes zelo pogosto uporabljeni tudi PVC vrtni robniki. Gre za plastične vrtne robnike, cena teh robnikov pa je konkurenčna. PVC vrtni robniki so enostavni za uporabo.

Z njimi lahko ustvarjamo najrazličnejše oblike – lahko jih zamejujemo v ravnini ali pa jim porežemo zadnjo prečko in jih ukrivimo ter tako z njimi ustvarjamo različne vzorce, ki vsebujejo ovinke, krivine ali pa jih celo razporedimo v krog. PVC vrtni robniki so zaradi tega zelo iskani takrat, kadar z robniki želimo ustvarjati krivulje in kroge na dvorišču.

V ponudbi podjetja Kamen Stožice, so na voljo najrazličnejši vrtni robniki, ki omogočajo različne načine polaganja in razmejevanja površin. Cene so konkurenčne, tam pa vas pričakujejo strokovnjaki, ki vam bodo radi svetovali.

PVC vrtni robniki