Press "Enter" to skip to content

Po skiro za trike, za odrasle in otroke ter dodatke, v trgovino G-sport

Skiro veliko ljudi dojema kot prevozno sredstvo, vendar to še zdaleč ni edina funkcija, ki jo skiro opravlja. Prav zato morate, še preden se napotite v trgovino – dobro vedeti, kaj od vašega novega skiroja pričakujete. Vam bo služil kot prevozno sredstvo, s katerim boste hitreje prišli preko starega mestnega jedra? Ali pa si želite z njim na „pump tracku“ voziti čim hitreje… morda tu in tam izvesti tudi kak trik?

Obstaja namreč več tipov skirojev. Če si želite skiro, s katerim se boste lahko udobno vozili po mestnem jedru, vam svetujemo, da izberete skiro z večjimi kolesi, ki ponuja neprimerljivo več udobja, kot manjša kolesa trik skiroja. Veliko večjih skirojev, ki so namenjeni prav vožnjo po mestu, je dan danes opremljenih tudi s sedalom, kar naredi vožnjo po mestu še prijetnejšo.

Skiroji za trike, za otroke in odrasle

Na kaj biti pozoren pri nakupu skiroja za trike?

Drugače je, če si želimo skiroja za trike. Skiroji za trike, ki jih poznamo tudi pod izrazom „stunt skiroji“ so namenjeni skakanju in izvajanju trikov. Nimajo prilagodljivega krmila in se jih ne da zložiti. Izdelani so iz močnih in lahkih materialov, kot je na primer jeklena zlitina in titan, ki so odporni na udarce in prenesejo veliko pritiska. So nekoliko drugačne oblike kot navadni skiroji, kar omogočajo lažje upravljanje in izvajanje trikov. Uporaba navadnega skiroja za skakanje in izvajanje trikov je lahko nevarna, poleg tega pa bo izvajanje trikov na navadnem skiroju verjetno pustilo poškodbe.

Pred nakupom skiroja za trike, moramo razmisliti o številnih aspektih. Pri skiroju za trike je izjemnega pomena višina skiroja. Krmilo vam mora segati nekje med pasom in boki. Res je, da se to sprva morda sliši nizko, vendar je to idealna višina krmila za izvajanje trikov. Bolj izkušeni kot ste, nižje naj bo krmilo skiroja. Krmilo za skiro za trike je običajno izdelano iz 6061 aluminija ali kroma. V uporabi je najbolj pogosta izvedba ˝T˝ krmila, obstajajo pa tudi druge.

Močni in kakovostni skiroji za trike

Pri nakupu skiroja razmislimo tudi o ležajih, zavori in deski

Pri stunt skiroju nikakor ne moremo mimo ležajev. Le-ti so označeni z ABEC ter številkami 1, 3, 5, 7 in 9. Višja kot je številka abec-a, višja je tudi natančnost izdelave in lažje ter hitrejše je vrtenje kolesa. Večja kolesa kot ima skiro, večjo hitrost lahko skiro doseže, vendar pa pri skirojih za trike ta poslabšajo stabilnost. Skiroji z velikimi kolesi za skakanje so primerni le za izvajanja nekaj osnovnih trikov. Poleg tega seveda pri kolesih nastopi tudi vprašanje njihove trdote. Lestvica trdote se giblje med 0 in 100A, pri čemer višja številka pomeni trše kolo. Večina koles za skiroje ima trdoto 85A.

Seveda pa je na skiroju zmeraj prisotna tudi zavora. Zavora je zasnovana tako, da upočasni vožnjo ali prepreči nesrečo. Z nežnim pritiskom na zavoro, svojo težo naslonimo nazaj in tako dobimo optimalno zavorno moč.

Pri nakupu skiroja za trike pa ne moremo mimo deske. Ne glede na to ali smo začetnik ali profesionalec, nam bo kvalitetna deska ponudila bistveno razliko. Tako kot druga tehnologija, so se tudi deske za skiroje v zadnjih letih precej razvile. Večina sodobnih skirojev je sestavljena iz dveh ali treh kosov kovine, ki so varjeni ali pritrjeni skupaj.

Dodatki za skiroje - kolesa

Pestra ponudba skirojev za odrasle in otroke ter dodatkov za skiro v trgovini G-sport

Ne glede na to, za kakšen skiro se boste na koncu odločili, pri nakupu skiroja je zmeraj potrebno poskrbeti za varnost, zato čelada nikakor ne bo odveč. V spletni trgovini G-sport vam ponujamo pestro izbiro skirojev. Izbirate lahko med skiroji za trike in med standardnimi skiroji. Poleg samih skirojev smo poskrbeli tudi za obilico dodatkov za skiro, da bo vožnja z njim zmeraj varna in udobna. Dodatki za skiro so vedno na zalogi. Celotno ponudbo si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer vam predstavljamo tudi skiroje za otroke.

V primeru dodatnih vprašanj pa smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred nakupom skiroja še zastavljajo.

Kam na skejt in pumptrack progo >>>