Press "Enter" to skip to content

Prenosniki Acer, Dell, HP in drugi v akciji | Ugodno gaming prenosnik

Prenosniki so že tako pogosti, da nekateri ljudje ali podjetja sploh ne uporabljajo več namiznih računalnikov. Novi uporabniki se ob nakupu vprašajo, ali naj izberejo prenosnike raje kakor drugo vrsto računalnika. Odgovor je lahko pritrdilen za tiste, ki se veliko premikajo ali potrebujejo računalnik za službene in druge poti. Delo od doma je med zaposlenimi vse bolj prisotno, prenosnike večinoma uporabljajo kreativni poklici. Prenosnik bo zelo dobro izkoristil na primer nekdo, ki mora biti mobilen zaradi svoje službe ali funkcije, kdo, ki se udeležuje številnih sestankov, kjer mora imeti dostop do svojih aplikacij in datotek ali si veliko zapisovati.

Gotovo je prenosnik dobra izbira za študente in starejše dijake. Če povzamemo, je glavna prednost prenosnika torej njegova prenosljivost. Enostavno ga lahko spravimo v primerno torbo in odložimo v prtljažnik, prav udobno se tudi prevaža v prtljažniku kolesa ali motorja. Po drugi strani pa imajo tisti, ki večino dela opravljajo za isto pisalno mizo in redko potujejo, največ koristi od namiznega računalnika in večje velikosti zaslona. Načeloma tudi velja, da so prenosniki nekoliko dražji, kar pa za prenosnike v akciji pogosto ne drži, kakor pojasnjujemo v nadaljevanju.

Prenosniki Acer in drugi - ugodno

Obstaja tudi nekaj omejitev pri uporabi prenosnika

Čeprav je bistvena prednost – prenosljivost – tako pomembna za uporabnike prenosnikov, da vse ostalo hitro zbledi, pa je treba opozoriti tudi na nekatere omejitve ali slabosti. Prenosniki imajo na splošno manjše zaslone in tipkovnice kot namizja in pri uporabi v pisarnah potrebujejo dodatno opremo, s katero jih lahko enostavneje priključimo na zaslon, tiskalnik in ostale komponente. Prenosni računalniki imajo običajno slabše zmogljivosti kot namizni računalniki z enakimi stroški ter manjši in počasnejši trdi disk, počasnejše procesorje in manj pomnilnika (RAM). Zaradi specifične oblike so popravila težja in zahtevajo vsaj 48 ur, če je treba računalnik poslati v servisni center.

Tovrstne računalnike je težje ali v nekaterih primerih nemogoče nadgraditi, obenem pa so občutljivi na poškodbe in izpostavljeni možnostim kraje. Seveda številnih zadovoljnih uporabnikov te lastnosti ne odvrnejo, kajti možnost pisarne kjerkoli je nadvse privlačna in za mnoge celo nujna. Prenosnike pa v veliki meri uporabljamo tudi za zabavo, zlasti za gledanje videov in igranje videoiger.

Gaming prenosnik Acer

Če igrate veliko iger, investirajte v dober gaming prenosnik

Nakup gaming prenosnika je verjetno ena najpomembnejših odločitev vsakega resnega igralca video iger. Ker jih ni mogoče nadgraditi in so po navadi dražji od primerljivih namiznih računalnikov, gre za velik nakup, ki bo moral zdržati kar nekaj let. Treba se je torej vprašati, na katere najpomembnejše funkcije morate biti pozorni. Odgovor na to vprašanje je dokaj oseben, saj je odvisen od vaših navad pri igranju iger, izkušenosti igralca in proračuna. Tudi tukaj je prenosljivost izjemnega pomena, saj se veliko igranja odvija na srečanjih, turnirjih ali druženjih. Bodite pozorni na zaslon: ne kupujte super močnega prenosnika za igranje iger, če je zaslon slab. Izjemno pomembno je, da kupite prenosnik z dostojnim zaslonom, če vam je všeč vizualizacija v igri.

Na trgu različne kakovostne znamke, Acer prenosniki solidni, Applovi za luksuz

Če še niste preizkusili, kako je delati s prenosnikom, so Acer prenosniki dobra odskočna deska. Acer je tajvanski proizvajalec računalnikov, ki običajno ponuja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo v različnih cenovnih razredih. Acer prenosniki imajo solidno življenjsko dobo baterije, njihova zmogljivost je kljub cenovni dostopnosti pohvale vredna.

Prenosnik Acer je torej gotovo dobra naložba za tiste uporabnike, ki želijo dostojno izkušnjo brez pretirano specifičnih želja. Po drugi strani pa je Apple zagotovo ena izmed luksuznih blagovnih znamk, kar zadeva prenosnike, pametne telefone, računalnike in tablične računalnike. Apple je na vrhu segmentov, kot so podpora strankam, kakovost izdelave, uporabniku prijazen dizajn, moč in zaslon. Temu primerna pa je tudi cena.

Prenosniki za domačo rabo v akciji

Pobrskajte po spletu, kjer se najdejo prenosniki v akciji

Ne drži več vedno, da s prenosniki za isti denar dobite manj kakor pri namiznem računalniku, saj so številni prenosniki v akcijah, zlasti pri spletnih trgovcih. Splača se nekoliko pobrskati in se naročiti na spletne novice, kjer lahko spremljate posebne ponudbe pri različnih proizvajalcih. Najboljše ponudbe za prenosnike se gibajo v različnih cenovnih okvirih, včasih tudi od 300 EUR dalje. Bodite pozorni na modele, ki niso ravno najnovejši, ampak preverjeni in zanesljivi. Na spletnih portalih je na voljo široka paleta dostopnih ponudb prenosnih računalnikov, od tradicionalnih prenosnikov do izjemno zmogljivih naprav za domačo uporabo.

Ne glede na to, ali si želite cenejšega prenosnika, s katerim preprosto brskate po spletu, ali bolj zmogljivega modela z najnovejšimi procesorji in hitrim zagonom, se splača investirati nekaj časa v spremljanje spletnih ponudb. Spletni trgovci imajo pogosto tudi bolj ugodne cene od tradicionalnih, saj vanje ne vračunavajo stroškov za prostore trgovin in osebje. Kljub temu pa je zagotovljena podpora uporabnikom pri nakupu, kar marsikomu olajša nakupovanje. Zlasti mlajše generacije se zaradi tega poslužujejo nakupovanja prek spleta, kjer niso omejeni s časovnimi ali prostorskimi parametri. Prav zato je spletno trgovanje z digitalnimi izdelki, kamor spadajo tudi računalniki, v porastu.