Press "Enter" to skip to content

Pohodni čevlji visoki in nizki. Usnjeni pohodni čevlji so udobni.

Pohodni čevlji so ključna stvar vsake dobre hribovske ali gorske rekreacije, zato je nujno, da izberemo kakovostne. Pohodni čevlji so obenem tudi stvar posameznika in njegovega načina hoje; tako se zna denimo zgoditi, da nekomu bolje ustrezajo nizki pohodni čevlji, visoki ali pa srednje visoki pohodni čevlji.

Vsekakor je pri izbiri dobrih čevljev za v hribe ali gore treba paziti zlasti na izbiro ustreznega modela in velikosti, prav tako pa tudi zahtevnosti terena, po katerem običajno stopamo: dobri pohodni čevlji našim stopalom, nogam in nasploh celotnemu telesu namreč nudijo podporo med hojo, blažijo udarce, obenem pa naš korak delajo lahkoten in enostaven.

Obstaja velika izbira pohodnih čevljev nizki, visoki, ali srednje visoki. Potem pa je tu še raznolika ponudba materialov, med katerimi sta najpogostejša prav tkanina in usnje.

Pohodni čevlji usnjeni

Pohodni čevlji visoki ali nizki?

V spletni trgovini Harvey vas čakajo ugodni, a kakovostni pohodni čevlji visoki, nizki in srednje visoki. Če so določeni modeli primerni zlasti za enostavnejši teren, pa visoki med hojo nudijo gležnjem in s tem stopalom več opore; prav zato so denimo primernejši za visokogorja in nasploh vse oblike težjih terenov. Z njimi bo korak zagotovo varnejši, če se boste odločili za težje in zahtevnejše terene.

Treking obutev – nizka – je obutev, v kateri je hoja prijetnejša in lahkotnejša, a primerna za mehak tip podlage – sprehode z družino, s psom, po ravnini, ali gričevnatem terenu. Pohodni čevlji – visoki – pa nudijo več opore in zaščite na težjem terenu, saj je ta tu nujna.

Iz tega razloga se posamezniki, ki se ukvarjajo z alpinizmom, denimo raje odločajo za visok tip obutve, saj je le-ta boljša za hojo med denimo mokrim skalovjem, melišči in zahtevnejšimi tereni. Še posebej priljubljeni so usnjeni pohodni čevlji, ki so nepremočljivi, s tem pa zanesljiv sopotnik na še tako težavnem terenu.

Pohodni čevlji visoki

Kako izbrati pravo velikost pohodnega čevlja?

Pohodni čevlji pri pohodništvu in alpinizmu predstavljajo nujo, brez katere se ne smemo odpraviti na pot. Prav tako kakor sam teren, po katerem hodimo, pa je pri izbiri obutve pomembna tudi njena velikost. Slednja je igra veliko vlogo, v kolikor želimo, da je našim stopalom med hojo udobno.

Kakšna mora biti torej kakovostna treking obutev? Visoka ali pa nizka obuvala, nam morajo biti prav, kar pomeni, da ne smejo biti niti pretesni niti preveliki. Nasploh se priporoča, da se pohodni čevlji merijo ali popoldan ali zvečer, ko so naše noge že malce zatekle od celega dne.

V kolikor nam tudi po tem velikost ne ustreza, pa se lahko odločimo za čevlje s posebnim vložkom. Slednji so na voljo tudi v spletni trgovini Harvey, z njimi pa lahko prostornino obuvala po višini prilagajamo. Tovrstni pohodni čevlji so na voljo kot nizki, srednje visoki ali pa visoki čevlji. Poleg vložka je velikokrat smiselno izbrati tudi primerne nogavice, zato da bo hoja po vsakršnem terenu zares udobna.

Pohodni čevlji visoki usnjeni

Usnjeni pohodni čevlji za zahtevne terene

Med treking obutvijo – nizko ali visoko – veliko priljubljenost še vedno uživajo prav usnjeni modeli. Usnjeni pohodni čevlji nizki ali visoki, namreč niso znani le po svoji kakovosti in trpežnosti, temveč tudi po udobju. Med hojo in s prehojenimi kilometri se naše stopalo dobesedno uleže v čevelj: usnjeni pohodni čevlji se oblikujejo glede na izoblikovanost našega stopala, kar jim omogoča mehko usnje.

Spletna trgovina Harvey nudi kakovostne pohodne čevlje visoke in nizke – za posameznike vseh starosti. Tu boste med drugim našli pohodne čevlje za lažje in težje terene. Razlika med njimi je predvsem v višini samega čevlja. Glede na to, da zahtevnejši tereni zahtevajo tudi boljšo oporo stopala, je bolje izbrati visoke pohodne čevlje. Nasprotno je pri nizkih pohodnih čevljih: ker hoja z njimi običajno poteka po mehkejšem terenu, je tu opora stopala sicer pomembna, vendar ne igra tako velike vloge.

Pohodni čevlji nizki ali visoki