Press "Enter" to skip to content

Pisarniški stoli – kvalitetni, ergonomski in estetski, tudi direktorski

Najverjetneje se strinjate, da naš sodobni način življenja postaja vedno bolj sedeč, saj, tako doma, kot na delovnem mestu, v avtu ipd., presedimo vedno več časa. Na žalost se le malokdo pravočasno zave, da prav dolgotrajno sedenje izziva statično in prisilno držo, kot posledice katere, se po določenem času lahko začnejo oglašati bolečine v hrbtenici, vratu, ramenih, rokah, ne nazadnje pa tudi različne težave z očmi. Kvalitetni pisarniški stoli so prava rešitev teh težav.

Primerni profesionalni pisarniški stoli lahko v vsakem podjetju igrajo zelo pomembno vlogo. Kvalitetni pisarniški stoli brez dvoma povečajo produktivnost zaposlenih, saj močno vplivajo na njihovo počutje med sedečim delom ter zmanjšajo možnost njihovih težav s hrbtenico in krvnim pretokom spodnjih okončin.

Pisarniški stoli - ergonomski

Profesionalni pisarniški stoli varujejo pred poškodbami hrbtenice

Profesionalni pisarniški stoli spadajo v kategorijo delovnih stolov, ki kot taki pogosto odločilno povečajo produktivnost, saj se zaposleni z udobnim sedenjem in optimalnim položajem telesa izognejo sicer pogostim padcem koncentracije ter raztresenosti, ki je lahko posledica bolečine v hrbtenici, ali nenehnega premikanja, med katerim poizkušajo najti udoben položaj. Kvaliteten pisarniški stol telesu omogoča, da se prilagodi njegovi ergonomski obliki, hkrati pa mu omogoči vso potrebno podporo za hrbet.

Pri opremljanju notranjih prostorov, pogosto gledamo pred vsem na videz, vendar pa je v nasprotju z ostalo notranjo opremo, pri pisarniških stolih (izjema direktorski pisarniški stoli) poudarek pred vsem na njihovi funkcionalnosti in ergonomiji. Ergonomski pisarniški stoli skrbijo za pravilno držo med dolgotrajnim sedenjem, s čimer uspešno obvarujejo pred poškodbami in bolečinami v hrbtenici.
Izbira primernih profesionalnih pisarniških stolov zato vsekakor ni lahka, saj na trgu najdemo na tisoče različnih modelov, vsak od proizvajalcev pa nam zagotavlja, da je prav njegov izdelek najboljši. Zapomnite pa si naslednje. Kvalitetni pisarniški stoli imajo tri pomembne lastnosti. Podpirati morajo naravno držo posameznika v vseh sedečih položajih, biti prilagodljivi in hkrati podpirati gibanje med delom.

Svetujemo vam izbiro ergonomskih pisarniških stolov, ki nudijo dovolj udobja in omogočajo vse možnosti prilagoditev, kot so prilagodljivo naslonjalo, sedišče, naslonjalo za roke in naslonjalo za glavo, ki razbremeni vratna vretenca, višine najmanj 45, širine pa 40 centimetrov. Priporočljiva je tudi nastavljiva podpora ledvenega dela, ki jo boste lahko prilagajali glede na višino in moč podpore. Tudi sedišče naj bo nastavljivo in sicer v višini med 40 in 53 centimetrov ter globoko od 40 do 57 centimetrov. Pomembno je namreč, da ga med sedenjem lahko izkoristimo v celoti. Njegovo višino nastavimo tako, da imamo stopala v celoti na tleh, naša golena in stegna pa tvorita pravi kot. Nagib sedišča v vse strani je lahko koristen, saj kot tak ustvarja pogoje za tako imenovano. “dinamično” sedenje, ki nas prisili, da pogosto spreminjamo svojo pozicijo.

Če je primerno, naslonjalo za roke razbremeni mišice ramen in tilnika. Prilagodljivo naj bo v višini med 18 in 29 centimetri. Ko tipkamo na računalniško tipkovnico, naj bo v isti višini kot miza, podlaket in nadlaket pa naj tvorita pravi kot.

V podjetju Ergos razumejo, da je nakup kvalitetnih profesionalnih pisarniških stolov lahko precejšnja investicija. Da bi se zares odločili pravilno, vam nudijo brezplačni preizkus njihovih ergonomskih pisarniških stolov.

Ergonomski pisarniški stoli

Ergonomski pisarniški stoli se popolnoma prilagodijo uporabnikom

Verjetno ste opazili, da na področju profesionalnih pisarniških stolov vedno bolj pogosto omenjamo »ergonomske pisarniške stole«. Poglejmo si kaj pravzaprav ta izraz sploh pomeni in kaj morajo takšni stoli vsebovati.

S svojimi deli in nastavitvenimi možnostmi, ergonomski pisarniški stoli zmanjšujejo negativne učinke, ki jih ima na telo dolgotrajno statično sedenje. Povečujejo udobje med sedečim delom in nudijo potrebno podporo delom telesa, ki so zaradi prisilne drže najbolj izpostavljani negativnim učinkom ter omogočajo dinamično sedenje, ki uporabnika ne sili v toge ali in statične položaje.

Ergonomski pisarniški stoli omogočajo primerne naslone za roke, ki prevzamejo del obremenitev na telo in med delom razbremenijo druge dele telesa. Prav tako nudijo ustrezno oporo za glavo in vratni del hrbtenice. Vašemu telesu in njegovim gibom se prilagodijo tako, da je vaša medenica vedno pravilno podprta, drža vaše hrbtenice pa sproščena in naravna.

Zaradi že omenjenih nastavitvenih možnosti višine, globine in rotacije, so se sposobni prilagoditi praktično vsakemu uporabniku. Ergonomski pisarniški stoli morajo imeti 5 koles, s pomočjo katerih se premikajo po podlagi. Njihovo oblazinjeno sedišče in naslon, omogočata kroženje zraka ter odvajanje odvečne toplote.

Direktorski pisarniški stoli

Direktorski pisarniški stoli, prestiž, ki prepriča o uspehu podjetja

Če za profesionalne pisarniške stole načeloma drži, da njihov videz ne igra pretirano velike vloge, to nikakor ne velja za direktorske pisarniške stole. Torej, kakšni naj bodo stoli na katerih sedijo vodilni možje podjetij, tovarn, društev ali zavodov?

Direktorski pisarniški stoli, naj bi delovali reprezentativno, saj na njih različni vodje sklepajo pomembne poslovne odločitve, hkrati pa naj bi, skupaj z direktorsko pisarno, simbolično predstavljali vrednost in moč podjetja. V primerjavi z ostalimi tipi, so direktorski pisarniški stoli tako pogosto elegantnejši, masivnejši in udobnejši, razkošnejšega dizajna in bogatejšega oblazinjenja. V nasprotju z navadnimi ergonomskimi pisarniškimi stoli, imajo direktorski pisarniški stoli sicer prilagodljivo višino, vendar pa njihov hrbet navadno ni popolnoma nastavljiv, saj gre večinoma za pisarniške stole, ki niso v uporabi za dolgotrajnejše sedeče delo.