Press "Enter" to skip to content

Panoramsko okno in klasične izvedbe lesenih oken po ugodni ceni

Panoramsko okno je odličen nakup za vse, ki si želite modernega, luksuznega doma. Izdelava lesenih oken po ugodnih cenah, ki vam jo ponujamo v podjetju Marles, kjer se lahko pohvalimo že z več kot 50-letno tradicijo delovanja, je izdelava po meri. To pomeni, da so možne najrazličnejše kombinacije lastnosti/izvedbe, vključno s panoramskim oknom in panoramsko steno. Izdelava je profesionalna in hitra, hkrati pa vas bo zagotovo razveselila konkurenčna cena lesenih oken, ki jih izdelamo za vas.

Panoramsko okno poskrbi za več svetlobe in zračnosti v vašem domu

Panoramsko okno Les je še vedno eden od najbolj priljubljenih materialov za izdelavo stavbnega pohištva, vključno s t. i. panoramskimi izvedbami. Še več: zanimanje za les se pravzaprav povečuje, saj mnogi na novo odkrivajo prednosti, ki jih ponuja ta material. Če ste ugotovili, da je za vaš dom najprimernejši prav nakup oken iz lesa, se najverjetneje sprašujete, katera lesena okna kupiti in komu zaupati izdelavo. Nakup oken je vsekakor proces, ki mu je smiselno posvetiti dovolj časa in pozornosti, saj gre za elemente, ki imajo izjemno velik vpliv na energetsko učinkovitost, varnost in ne nazadnje na estetiko objekta, zato je pomembno, da kupite resnično najboljšo različico za svoj dom. Ko poskušate najti odgovor na vprašanje, katera lesena okna kupiti, je za začetek smiselno, da razmislite o osnovnih lastnostih. To med drugim pomeni, da se bo treba odločiti, ali kupiti klasične, manjše izvedbe ali pa bi bilo morda bolj smiselno kupiti panoramsko okno, katerega izdelava je običajno nekoliko zahtevnejša. Čeprav se izraza pogosto uporabljata sinonimno, se panoramsko okno praviloma rahlo razlikuje od panoramske stene. Pokriva sicer dobršen del stene, vendar običajno ne sega vse od tal do stropa, kot je to značilno za panoramsko steno. Ne glede na to, katero različico se odločite kupiti oz. naročiti, gre za nakup, ki zagotovi ogromno naravne sončne svetlobe v vašem domu. Prostori so tako zračnejši in bolj odprti; če je vaš dom majhen, lahko torej dosežete učinek optične povečave. Posledično bo stanovanje bistveno manj utesnjujoče in mnogo prijetnejše za bivanje.

Katera lesena okna kupiti in kdaj je smiselna izdelava oken po meri?

Odločitev glede tega, kakšna oz. katera lesena okna kupiti, pa seveda ni povezana zgolj z izbiro dimenzij in izvedbe (enokrilno, dvokrilno, panoramsko itn.). Tu je namreč še ogromno drugih lastnosti, na katere morate biti pozorni pri nakupu. Med drugim je pri nakupu izredno pomembno, da izberete ustrezno okovje. Pri Marlesu uporabljamo trpežno okovje ROTO NT, katerega nosilnost je kar 130 kg, če potrebujete nadstandardno protivlomno zaščito, pa so možne nadgradnje omenjenega okovja, in sicer vse do varnostne stopnje RC2. Za varnost so sicer poleg kakovostnega okovja zelo pomembne pololive. Pri stavbnem pohištvu Marles so uporabljene pololive Hoppe ATLANTA z varnostnim sistemom SECUSTIC, pri katerih je prisilno odpiranje okna praktično nemogoče. Za kakovostno toplotno izolacijo in protihrupno zaščito je obenem seveda nujna izbira kakovostnih stekel. Danes imate pri nakupu kar precej možnosti, saj so že dolgo na voljo dvo- in troslojna stekla, polnjena z žlahtnimi plini, ki jih odlikujejo izjemne toplotne karakteristike oz. zelo nizka toplotna prehodnost. Za večino naročnikov pa je pri nakupu nedvomno izredno pomemben tudi estetski vidik, pri čemer ima še posebej velik vpliv izbira barv. Nakup stavbnega pohištva pri Marlesu pomeni, da bodo možne praktično neomejene kombinacije lastnosti. Možna je izdelava stavbnega pohištva v najrazličnejših dimenzijah, barvah po RAL-lestvici, oblikah itn. Izdelava oken po meri – panoramskih ali klasičnih – je kot nalašč za vse, ki imate težave pri nakupu, saj ne veste katero možnost izbrati. Če med standardno ponudbo ne najdete kombinacije lastnosti, ki bi povsem ustrezala vašim željam, je izdelava po meri, katere cena je lahko ugodnejša, kot si morda predstavljate, vsekakor najboljša rešitev. Končna podoba stavbnega pohištva bo tako resnično usklajena z vašimi zahtevami, in to do zadnjega, najmanjšega detajla.

Nakup oken: cena lesenih oken, montaža in druge koristne informacije

Cena lesenih oken – panoramskih in manjših izvedb –  ki jih je mogoče kupiti pri Marlesu, je odvisna od različnih dejavnikov. Na ceno izdelave med drugim vplivajo dimenzije, vgradna oblika, tip elementa (enokrilna ali dvokrilna izvedba, panoramska stena itn.) in velikost naročila. Poleg tega je cena odvisna od morebitnih dodatkov, kot so žaluzije, rolete in police. Čeprav verjamemo, da so naše cene zelo konkurenčne, še posebej če upoštevate kakovost/trajnost našega stavbnega pohištva, je težko govoriti o okvirnih cenah, saj je končna cena izdelave močno odvisna od posameznega projekta. Pri odločitvi glede morebitnega nakupa oziroma naročila izdelave vam bo zato v veliko pomoč konfigurator, ki ga najdete na naši spletni strani. Omogoča enostaven vnos želenih lastnosti klasičnega ali panoramskega stavbnega pohištva in oddajo povpraševanja, ki ji sledi priprava informativne ponudbe z okvirno ceno izdelave. Tako boste dobili precej natančen vpogled v končno ceno oziroma stroške izvedbe. Pri tem naj omenimo, da je v ceno nakupa vključena montaža stavbnega pohištva, ki je hitra in profesionalna. Po potrebi pa poskrbimo tudi za demontažo starega stavbnega pohištva in za odvoz na deponijo.