Press "Enter" to skip to content

Notranja vrata brez podboja po ceni, ki je primerna za vsak žep

V zadnjih letih sodobna arhitektura teži k minimalizmu in čistim linijam, čemur so se prilagodili tudi mnogi proizvajalci vrat, ki ponujajo inovativne modele vrat brez vidnih podbojev, katerih bistvena prednost je v tem, da imajo vratno krilo poravnano z ravnino stene, podboj pa skrit za ometom ali mavčno-kartonskimi ploščami, kar pomeni, da se lahko povsem zlijejo s steno, saj jih od nje ločita le ozka reža in moderna kljuka, ki je večini primerov brez ključavnice.

Notranja vrata brez podboja so zaradi svojega elegantnega videza priljubljena izbira za moderne ambiente ali prostore, kjer si ljudje želijo ustvariti diskretne prehode. Lahko so izjemno trpežna, odlikujejo pa se tudi po široki izbiri zapiralnih mehanizmov in stopnjah neslišnosti zapiranja. Najpogosteje uporabljan način njihovega odpiranja je t. i. odpiranje v podboj, s sistemom na potisk. Takšna rešitev zavzame manj prostora, saj je na ta način vrtišče vrat premaknjeno na zunanji rob zidu, omogočajo pa tudi odpiranje za 180 stopinj. Kot takšna so primerna za vse prostore in celo kot vhodna stanovanjska vrata, za novogradnje ter prenovljene stavbe, njihov okvir pa je zasnovan tako, da ga je mogoče vgraditi v vse vrste sten, tako zidane, kot mavčno-kartonske. Edina omejitev, ki lahko vpliva na njihovo vgradnjo je debelina stene, ki mora biti za njihovo vgradnjo debela najmanj 6 cm.

Notranja vrata brez podboja

Pri odločanju za nakup vrat brez podboja se boste srečali z več možnostmi njihovega videza. Vratno krilo je mogoče pobarvati v barvo stene, oziroma katerikoli odtenek po RAL vzorcu, obleči v tapeto ali usnje, poznamo pa tudi steklena, profilirana vratna krila itd. Trenutno najpopularnejša, so največkrat v barvi stene, ki pa je pogosto bela.

Notranja vrata brez vidnih podbojev izdelana po meri, v mizarstvu Oblak slovijo po svoji vrhunski kvaliteti in dostopni ceni. Ker tehnologija tega področja nenehno napreduje, so razvili posebne sisteme vrat s skritimi okovji in magnetnimi ključavnicami, vrhunskimi 3D nastavljivimi nasadili in tesnilno gumo, ki blaži in omogoča tiho zapiranje.

Diskretna notranja vrata brez podboja

Montaža vrat brez podbojev

Pri montaži tovrstnih vrat je pomembno da so stene ravne, saj je profil njihovega skritega podboja namenjen podometni montaži ali montaži v suho montažne pregradne stene, kar pomeni, da bo skrit pod ometom oziroma mavčno ploščo. Omejitev glede dimenzij praktično ni, saj smo že montirali vrata brez vidnih podbojev, ki so v širino merila 120, v višino pa kar 300 cm.

 

 

 

 

Notranja vrata brez vidnih podbojev – cena je dostopna

Cene notranjih vrat brez vidnih podbojev se navadno gibljejo precej visoko, v Mizarstvu Oblak pa notranja vrata brez vidnih podbojev izdelujemo po meri, in kljub temu po nadvse konkurenčnih cenah.