Press "Enter" to skip to content

Nadzorne kamere IP, so video nadzorne kamere povezane preko spleta

Nadzorne kamere so preprost odgovor na vprašanje: Kako preprečiti vlom ali krajo?! Najbolj učinkovita je IP kamera, ki omogoča direkten video nadzor vašega doma. Ste se večkrat zalotili, da premišljujete o možnosti kraje vaše lastnine? Ali pa se vam je to že pripetilo in se v svojem (lastnem) domu počutite ogroženo? Ni treba, da imate v lasti drag nakit ali zlate palice, gotovino ali vrednostne papirje. Vseeno je strah, da bo nekdo prestopil meje vašega praga marsikdaj prisoten.

V takih primerih vam priporočamo učinkovito zaščito objekta oz. zemljišča, s postavitvijo nadzornih kamer. Le-te vam omogočajo video nadzor in snemanje dogajanja, kar pogosto odvrne nepovabljene goste, že ko jih ti samo opazijo. Imajo namreč velik psihološki učinek ter odvrnejo vlomilce, preden se ti sploh lotijo dela.

Nadzorne IP kamere

Najboljše nadzorne kamere, ki odlično služijo svojemu namenu

Najboljša izbira je zagotovo nadzorna IP kamera, ki v primerjavi z analogno, omogoča direktno povezavo v internetno mrežo. Druge prednosti IP nadzorne kamere so:

  • večja ločljivost
  • boljša kvaliteta slike
  • možnost oddaljenega video nadzora

Pred njenim nakupom je priporočljivo preveriti TVL ločljivost in velikost senzorja, modela, ki ste ga izbrali. Zmotno je namreč prepričanje, da je kvaliteta slike pogojeno s številom pik. Kvaliteta slike je pogojena z velikostjo senzorja in TVL ločljivostjo. Model, ki ima bolj občutljive leče ima boljšo kvaliteto slike ponoči. Ampak, običajno nadzorne kamere, ki imajo boljšo kvaliteto slike v temi, nimajo visoke ločljivosti. Kvaliteta slike, pa je pogojena še s številnimi drugimi dejavniki, kot so:

– razmerje signal/šum
– velikost senzorja,
– tipa senzorja,
– občutljivosti senzorja,
– uporabne leče
– in procesorja.

Video nadzorna kamera

Nadzorna IP kamera in pomembne lastnosti, na katere je potrebno paziti

Kaj vse moramo vedeti preden se odločimo za nakup. Nadzorne kamere niso več rezervirane samo za javne objekte, ampak praktično za vse, ki si želijo video nadzora nad svojo lastnino. Pripravili smo vam deset opornih točk, lastnosti, ki naj bi jih kakovostna kamera imela:

  • Tehnologija: kot smo že omenili zgoraj, je analogna kamera starejša zato je tehnologija slabša. Ne zagotavlja visoke ločljivosti, zato je boljša izbira nadzorna IP kamera, ki ima visoko ločljivost, napredne funkcije ter možnost oddaljenega video nadzora.
  • Ločljivost: zelo pomembna karakteristika je ločljivost. Če želite osnoven video nadzor, potem je dovolj ločljivost 1/2 MP. Obstajajo pa tudi višje ločljivosti – odvisno od zahtev.
  • Leča: nekaj smo že pisali na temo leče. Kamera ima različne leče, ki imajo različen vidni kot. Če želite nadzorovati samo vrata, potem je dovolj da uporabite fiksno lečo z goriščno razdaljo 6 mm ali več. Torej večja kot je goriščna razdalja, manjšo in bolj podrobno sliko dobite.
  • Oblika ohišja: v osnovi imate na izbiro dve obliki nadzornih kamer. Bullet in Dome. Razlika je ta, da je tip Dome manj opazna in močnejša, saj je konstrukcija bolj robustna.
  • Funkcija AGC: s to tehnologijo dosežete boljšo kvaliteto slike v temnejših prostorih.
  • Slabi svetlobni pogoji: le ti povečajo šum na sliki, kar povzroči, da je ta nerazločna. Za odpravo šuma mora kamera imeti funkcijo DNR.
  • Stopnja zaščite pred vremenskimi vplivi: IP zaščito prepoznate po dvomestni številki. Obstaja tudi IK zaščita proti vandalizmu, ta se označi z št. od 1-10.

Nadzorna kamera

Zgoraj so naštete osnovne lastnosti, ki se razlikujejo še glede na prilagajanje osvetlitve, funkcijo nočni vid, prilagoditev beline … Pomembno je, da je izbira nadzorne kamere pogojena glede na zahteve in okolje kamor jo želite umestiti.
Da bo odločitev lažja, je najbolje, da se obrnete na strokovnjake, kot smo v podjetju Mobicom d. o. o.. Radi vam bomo svetovali na podlagi predhodnega ogleda ter vam pomagali izbrati pravo zaščito za vaš dom ali poslovne prostore.