Press "Enter" to skip to content

Moderna notranja vrata različnih mer s podbojem iz furnirja

Notranja vrata boste imeli na očeh vsak dan, zato pred njihovim nakupom dobro razmislite o videzu in materialu. Les je prijeten in zdrav material domačnega značaja, čigar lepota se izraža v številnih podrobnostih in detajlih. S svojimi naravnimi značilnostmi in toplim videzom oplemeniti vsak notranji prostor ter v vzdržuje zdravo klimo. V podjetju Larix izdelujejo več vrst modernih notranjih vrat s podbojem ali brez, pri katerih je poudarek prav na lesu.

Velika večina njihovih masivnih notranjih vrat temelji na polnem lesu (ki je po posebnem postopku lepljen v sloje, kar kasneje preprečuje njegovo krivljenje in pokanje) z dodanimi polnili. Zaradi pogostega povpraševanja po rustikalnem slogu, moderna notranja vrata pogosto krtačijo ali peskajo, kar jim pričara topel videz domačnosti. Za njihovo izdelavo največkrat uporabljajo smrekov, jelkin, bukov, macesnov, jesenov ali hrastov les, najpogostejše površinske obdelave, ki se jih poslužujejo, pa so oljenje, lakiranje z mat lakom ali barvanje. Za vse, ki si želite barvanih notranjih vrat, ki jih boste lahko po mili volji usklajevali z vašim stanovanjem, vam v podjetju Larix omogočajo barvanje v vseh mogočih odtenkih, ki se bodo lahko do popolnosti skladali z vašimi željami in značajem.

Moderna notranja vrata

Moderna notranja vrata iz furnirja oplemenitite s steklom

Vendar pa notranja vrata iz masivnega lesa še zdaleč ne predstavljajo celotne ponudbe podjetja Larix. Pri njih najdete tudi visoko kvalitetna furnirana notranja vrata najrazličnejših mer in dimenzij, ki so značilna po svoji periferirani notranjosti ter zunanjosti iz furnirja z videzom klasične bukve oziroma svetlega javorja. Vsa njihova furnirana notranja vrata vam bodo izdelali natanko po vaših željah, v standardnih ali izven standardnih merah. Na voljo so vam notranja vrata s podbojem ali brez. Za notranja vrata s podbojem je pomembno, da se le-ta sklada z vrati, saj gre na nek način za vratni okvir. Izberete lahko notranja vrata s podboji iz furnirja, barvnimi, ostrorobnimi ali soft podboji.

Kljub temu, da je les izredno priljubljen, pa obstajajo tudi moderna notranja vrata, ki sicer ponujajo navidezno prepreko in razmejitev posameznih prostorov, hkrati pa omogočajo tudi neomejeno prehajanje svetlobe. Seveda govorimo o steklu. Poznamo vrata, ki steklo uporabljajo le kot dodatek in takšna, ki so v celoti steklena. Notranja vrata s steklom so na voljo v različnih kombinacijah materialov, najpopularnejša pa so v kombinaciji z furnirjem. V podjetju Larix vam ponujajo notranja vrata izdelana v različnih kombinacijah stekla in furnirjev. Oblikujejo jih lahko natanko po vaših željah.

Moderna notranja vrata

Moderna notranja vrata – mere prilagodimo vašim potrebam

Pri notranjih vratih se vse začne z merami zidne odprtine, ki mora biti primerno velika za njihovo vgradnjo, kar pomeni, da kasneje s prilagajanjem mer vratnega krila in podbojev ne bo dodatnih stroškov. Strošek za vrata, izdelana po meri, je namreč višji kakor odpravljanje napake na objektu. Priprava odprtine je zelo pomembna tudi pri trenutno izredno priljubljenih notranjih vratih brez vidnih podbojev, saj je v teh primerih v vratne odprtine, še pred nanosom ometa potrebno vgraditi aluminijast profil. Pri tem moramo biti izjemno pozorni na mere, saj profil nekoliko zmanjša odprtino.