Press "Enter" to skip to content

Fasadni sistemi iz polikarbonata so čedalje bolj priljubljeni

Fasadni sistemi iz polikarbonata so čedalje bolj priljubljeni

 

Ljudje vedno težimo k novostim in prav je tako. To se dogaja tudi na področju gradnje objektov. Klasične fasade se dostikrat zdijo dolgočasne in zastarele. Zato je lahko njihova popestritev več kot dobrodošla.

 

polikarbonatne fasadeTo je možno narediti s posebnimi polikarbonatnimi fasadnimi sistemi. Rečemo jim tudi modularni fasadni sistemi. Ti so namenjeni zasteklevanju fasad, sestavljeni pa so iz prekatnih polikarbonatnih plošč. Ena izmed njihovih pomembnih prednosti je ta, da jih lahko po želji oblikujemo, izbiramo pa lahko tudi med paleto različnih barvnih odtenkov.

 

Fasade iz polikarbonatnega materiala imajo številne ugodne lastnosti. Uporabniku prostora omogočajo, da se lažje poveže z okolico. Tako lahko navežete pristnejši stik z okoljem. Še posebej če se nahajate v bližini narave, vam polikarbonatne fasade nudijo izjemno izkušnjo.

 

Moderni fasadni sistemi zagotavljajo učinkovito zaščito pred UV žarki. Odporni so tudi na različne vremenske neprilike. Kljub temu pa lepo prepuščajo svetlobo. Namesto da bi se za klasično steno skrili pred sončnimi žarki, polikarbonatni fasadni sistemi omogočajo, da v notranje prostore prodre več sončne svetlobe. S tem dobi prostor čisto drugačen pridih.

 

Modularni fasadni sistemi podobni steklenim fasadam

 

Fasade iz polikarbonatnega materiala so vizualno precej podobne steklenim. Je pa njihova glavna prednost pred steklom ta, da so cenovno ugodnejše, zato si jih boste lažje privoščili.

 

moderne fasadeTak material odlikuje izjemna trdnost. Polikarbonatne fasade hkrati nudijo odlično toplotno izolacijo. Možno jih je hitro in enostavno vgraditi, poleg tega pa so precej odporne na take in drugačne udarce. Ni treba, da je barva enolična. Pri izbiri najbolj primerne moderne fasade lahko izbirate med različnimi barvnimi odtenki. Poleg tega je možno take plošče tudi ukriviti v obliko po vaši želji.

 

V primerjavi s stekleno je fasada iz polikarbonatnega materiala lahke konstrukcije. Vanjo lahko strokovnjaki po želji stranke vgradijo tudi okna. Moderno fasado odlikuje dolga življenjska doba. Ima tudi lastnosti vodo- in zrakotesnosti.

Če se odločite za vgradnjo polikarbonatne fasade, morate vedeti nekaj stvari. Za kar najdaljšo življenjsko dobo jih je treba redno čistiti. Boljša je uporaba polikarbonatnih plošč manjših dimenzij, saj tako ob močnem sončnem segrevanju ne bo prišlo do pokanja.

 

Polikarbonatni moderni fasadni sistemi so vsekakor estetsko dobra popestritev objektov. Uporabni so za gradnjo industrijskih in športnih dvoran, nakupovalnega središča, bazenov, izobraževalnih ustanov in drugih objektov.