Press "Enter" to skip to content

Ceneje do prenovljenih tankih prenosnikov POSLOVNE linije

Prenosnik. Dan danes ga premore že skoraj vsak. Tako kot se razvija celotna tehnologija je tudi razvoj prenosnikov v zadnjih leti zares hiter. Kot že samo ime pove, je prenosnik računalnik, ki ga lahko prenašamo. Če prenosnik res kupimo za to, ker ga bomo nosili s seboj, si želimo, da bi bila naprava čim tanjša, pa seveda tudi lahka, hkrati pa ne želimo, da to vpliva na zmogljivost računalnika. Izziv je sicer kar težak, vendar nam je trg v zadnjih letih ponudil veliko možnosti in dan danes lahko izbiramo med ultra tankimi prenosniki, ki so seveda tudi lahki in jih je enostavno prenašati s seboj.

 

Razlike med ultra tankimi prenosniki široko-potrošne in POSLOVNE linije so očitne

Lahki prenosniki različnih znamk so sedaj v trgovinah že relativno dostopni. Kljub temu pa večina trgovin z računalniško opremo ponuja prenosnike široko-potrošne linije. Verjetno se sedaj sprašujete, katera linija poleg že omenjene še obstaja. Odgovor je precej preprost – imenuje se POSLOVNA linija. Gre za linijo, v katero uvrščamo naprave, ki jih proizvajalci laptopov izdelajo posebej za uporabo v podjetjih. Gre za prenosne računalnike, ki so namenjeni stalnemu delovanju – 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Komponente, ki so v njih nameščene so izjemno kakovostne, pri uporabi opisanih prenosnikov pa se tako ne bomo srečevali z različnimi nadlogami, kot so na primer pregrevanje računalnika. Poleg tega je tudi ohišje prenosnikov POSLOVNE linije izdelano iz drugačnih materialov – ohišja so vzdržljivejša in navadno tudi lažja, prenosniki pa so tako tanki in priročni.

Zelo pomembno razliko med POSLOVNIMI tankimi prenosniki in prenosniki široko-potrošne linije pa lahko najdemo tudi v ekranu, bateriji, hladilnem sistemu ter tipkovnici:

  • V večino računalnikov široko-potrošne linije je vgrajen bleščeč zaslon, kar je sicer zaželeno pri igranju računalniških iger in gledanju filmov, kjer želimo poudariti različne barve. Vendar lahko bleščeč zaslon kaj hitro postane težava, ko se vanj uprejo sončni žarki. Zasloni POSLOVNIH prenosnikov so zato matirani in so tako bistveno prijaznejši do oči uporabnika. Vidni kot ekranov (pogled od strani) je bistveno večji, njihova največja prednost pa je, da se ne bleščijo.
  • Baterije PSOLOVNIH računalnikov zdržijo dalj časa brez polnjenja saj je število vgrajenih celic v bateriji v primerjavi s široko-potrošnimi prenosniki podvojeno. Življenjska doba in dolžina trajanja baterije sta zato daljši. V podjetju BBT prav vsako baterijo testiramo, zato z lahkoto zagotavljamo delovanje baterije v prenosniku minimalno 2.5 ure ali celo več.
  • HLADILNI SISTEM. Hladilni sistem PSOLOVNIH prenosnikov je boljši, močnejši in zmogljivejši, kar vodi v to, da se računalniki ne pregrevajo in brezhibno delujejo dolgo časa.
  • TIPKOVNICA: Čeprav se pomembnosti te komponente računalnika ne zavedamo, gre za enega izmed najbolj uporabljanih gradnikov prenosnika. Kakovost tipkovnice se meri po številu klikov, ki jo tipka prenese. Tipkovnice prenosnikov POSLOVNE linije v povprečju prenesejo 3-krat več klikov kot pri široko-potrošnih prenosnikih.

 

Prenova tankih prenosnikov POSLOVNE linije v podjetju BBT

V podjetju BBT se ukvarjamo s prenovo in prodajo rabljenih prenosnikov POSLOVNE linije številnih priznanih proizvajalcev računalniške opreme. Vse računalnike pred nadaljnjo prodajo natančno pregledamo, naši strokovnjaki pobrišejo diske in na naprave namestijo nov operacijski sistem v slovenščini. Poleg tega pred nadaljnjo prodajo pregledamo tudi zunanjost prenosnikov in jih glede na ohranjenost razvrstimo v tri kategorije: A, A++ ter A-.

 

  • V kategorijo A++ uvrščamo obnovljene prenosnike, ki so po ohranjenosti popolnoma enaki kot novi. To so re-used prenosniki POSLOVNE linije, ki so bili v obnovitvenem postopku, imajo 100% brezhiben izgled in so brez najmanjše praske na ohišju in na ekranu.
  • V kategorijo A uvrščamo tehnično brezhibne računalnike, ohišja so brez ali z drobnimi sledmi uporabe, kot so na primer praskice, kakšna drobna udrtinica na ohišju, vendar nikoli večjih poškodb, udarcev ali odrgnin.
  • Tu in tam pa pri pregledu opreme naletimo tudi na računalnik, ki je nekoliko slabše ohranjen od ostalih. Takšno napravo uvrstimo v razred A-. Tu gre v večini primerov za manjše praske na ekranih prenosnikov, droben prahec pod ekranom, mrtvi pixel, milimetrske bele madeže na ekranih, pokice na ohišju prenosnikov in podobno. V vsakem primeru gre le za lepotno napako, ki nima tendence, da poslabša brezhibno delovanje naprave.

Tanki prenosniki

 

Kako je v BBT poskrbljeno za garancijo in za servis naprav?

Da se kupci pri nas počutijo zares varne in da je za storitev poskrbljeno v celoti, pa na vse kupljene tanke prenosnike ponujamo tudi garancijo, ki v osnovi traja 12 mesecev, lahko pa jo podaljšate tudi na 24 mesecev. Če imajo prenosniki še originalno garancijo proizvajalca, velja tista garancija, ki je daljša.

 

Ne glede na to ali so prenosniki kupljeni ceneje ali ne, se lahko zgodi, da se naprava pokvari. Zato smo v BBT poskrbeli tudi za izjemno hiter, odziven in profesionalen servis. V našem servisu bomo poskrbeli, da je popravilo za vas kar najmanj “boleče”, kar seveda pomeni hitro, temeljito in cenovno ugodno odpravljanje morebitnih napak. Napake v našem servisu največkrat uspemo odpraviti v samo 48 urah.